Aan de KU Leuven (faculteit gezins- en orthopedagogiek) loopt momenteel een onderzoek rond transitiezorg. Dit is de zorg en begeleiding die personen met autisme kunnen krijgen bij de overgang naar de volwassenheid (bij thema’s als: het maken van studiekeuzes, de overgang naar zelfstandig wonen, overstappen van begeleiding voor kinderen/jongeren naar begeleiding voor volwassenen, enz.).

Het onderzoek omvat het invullen van een online vragenlijst. Deelnemers krijgen een toegangscode en kunnen via een link naar de vragenlijst. Het invullen duurt maximum 30 minuten (de duur is afhankelijk van de snelheid van de deelnemer).

De deelname verloopt anoniem, en alle verstrekte informatie en gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Er is geen onkostenvergoeding, maar personen met autisme die deelnemen, maken wel kans om een bioscoopticket te winnen.

Voor het onderzoek worden twee groepen deelnemers gezocht:

  • Jongvolwassenen met autisme tussen 18 en 25 jaar met autisme (zonder verstandelijke beperking of met een licht verstandelijke beperking).
  • Ouders van jongvolwassenen met autisme tussen 18 en 25 jaar (zonder verstandelijke beperking of met een licht verstandelijke beperking).

Je kan deelnemen tot en met 19 februari 2018.

Heb je interesse? Je kan meer informatie over het onderzoek vinden op de website of in bijlage: https://ppw.kuleuven.be/ogop/jongvolwassenen/ASSonderzoeksdeelname#transitiezorg

Informatiebrief Vragenlijstenstudie

Je kan ook vrijblijvend contact opnemen met de onderzoeker Sarah Clauwaert op sarah.clauwaert@kuleuven.be

Written by