We vragen graag je aandacht voor het TIARA onderzoek. Dit is een nieuwe, grootschalige studie van de Universiteit Gent (onder leiding van prof. Herbert Roeyers en prof. Rudy Van Coster) en de KU Leuven (onder leiding van prof. Ilse Noens en prof. Jean Steyaert). In deze studie wordt de ontwikkeling van baby’s met een verhoogd risico op autisme(spectrumstoornis) van zeer nabij opgevolgd, vanaf het moment dat de baby’s 5 maanden zijn, tot de leeftijd van 3 jaar. Op die manier hopen de onderzoekers vroege kenmerken te onderscheiden die kunnen wijzen op autisme, om zo in de toekomst de diagnose vroeger en nauwkeuriger te kunnen stellen. Aan de andere kant kunnen er ook kenmerken zijn die net wijzen op een typische ontwikkeling, waardoor ouders in de toekomst misschien sneller gerustgesteld zullen kunnen worden. Voor deze studies is men onder meer op zoek naar jongere broertjes en zusjes van kinderen met ASS, die op dit moment nog jonger dan 5 maanden zijn. Heb je een kind met ASS en ook een baby (geboren of op komst)? Wil je de ontwikkeling van je baby van nabij laten opvolgen, en ook meewerken aan wetenschappelijk onderzoek? Wil je meer informatie? Neem dan zeker contact op met tiara@ugent.be, tiara@kuleuven.be, de website www.tiara-onderzoek.be of onze facebook pagina tiara.onderzoek.

 

Written by